skip to Main Content

Frihed. Taknemlighed. Lyksalighed.

Rabadiso – Villamaior / 33 km / 46.205 skridt

Jeg vågner badet i sved og med en tung fornemmelse i kroppen. Den begyndende forkølelse jeg bemærkede i går, har vist fået tag i mig. Jeg får behandlet mine vabler og begiver mig afsted på dagens vandring. Jeg ved at der venter mig 30+ km. Jeg har booket overnatning ca. 10 km fra Santiago, så jeg kan ankomme i ordentlig tid lørdag morgen og nyde roen, inden byen vågner. Kroppen er tung og vablerne ømme. Det værste er dog svedturene og min brændvarme hud. Jeg er taknemlig for at det er overskyet i dag og kun omkring 14 grader. Den her tur havde været strid i 28 graders varme. For første gang på turen, tager jeg musik i ørerne for en stund. Jeg har brug for noget der kan fjerne fokus fra kroppens utilpashed. Det her er vist det man kalder en fysisk off-dag på Caminoen. En af de dage man skulle have gjort til en hviledag. Det virker i hvert fald som om min krop ville stemme for det. Mit sind er dog ikke enig. Jeg hører til herude på vejen. Utilpashed eller ej, her har jeg det bare virkelig godt mentalt. Jeg er i en vedvarende tilstand af frihed, taknemlighed og lyksalighed. Det slår mig, at det nok er dét, der driver mig herude. De følelser bærer jo på den vildeste energi! Når jeg føler dem, kan end ikke vabler, knæproblemer eller feber afholde mig fra fremdrift. Dét er hvad der bærer mit drive! Frihed. Taknemlighed. Lyksalighed.

Jeg er igang med de sidste kilometer på Caminoen. Det gør mig en smule vemodig. Jeg har svært ved, at forholde mig til, at jeg snart skal rejse hjem. Hvordan samler jeg alt det jeg har erfaret og erkendt herude, og får det integreret i min hverdag derhjemme? Det er naivt at tro, at jeg kan kopiere denne livsførelse en til en, når jeg kommer hjem. Jeg tror heller ikke det er meningen. Jeg vil bare gerne bevare min sindstilstand. Jeg vibrerer virkelig højt herude, fordi jeg har været fuldstændig tro mod mit hjerte hele vejen. I mødet med andre og i mødet med mig selv. Jeg er forandret. Ingen tvivl om det. Mine værdier er blevet vendt og drejet. Kigget på og analyseret. Nogle har jeg efterladt et sted på vejen, nye er kommet til og andre har jeg bevaret. Mange af de erfarne pilgrimme jeg har mødt, har berettet om hvordan Caminoen fortsætter efter hjemrejsen. Den mentale Camino er en process, der videreføres når man genoptager hverdagen derhjemme. Den kan efter sigende vare ved længe. Det giver god mening for mig. Jeg tror jeg må lade tiden arbejde for mig, når jeg kommer hjem. Jeg må langsomt finde metoder til, at integrere mine nye erfaringer, erkendelser og tilgang til livet, i min hverdag.

Som timerne skrider frem og kilometerne tilbagelægges, får kroppen det langsomt bedre. Jeg møder ikke så mange pilgrimme i dag, som vi gjorde i går. Jeg går måske forskudt af dem. Mange følger de anbefalede dagsetaper, og tilbringer nætterne i de byer som anbefalingerne foreslår. Jeg undgår som regel de byer, og går forskudt af anbefalingerne. Jeg går oftest længere strækninger og ender dermed i små landsbyer, som jeg foretrækker, men som mange andre blot entrerer for en kop kaffe og et hvil på dagsetapen. Det passer mig ganske fint, at vandre stille afsted alene i dag.

Efter knap 8 timers vandring, er jeg fremme ved det sted jeg har booket for natten. 33 km længere fremme på Caminoen og nu kun 9 km fra Santiago. Efter en stor frokost og lidt tøjvask, mærker jeg trætheden overmande mig og jeg fryser. Jeg pakker mig ind i sovepose og tæpper, og vågner halvanden time senere. Der er ingen tegn på bedring. Min krop er øm og træt. Jeg tror jeg må tilbage i soveposen og sætte min lid til en lang nattesøvn. I morgen tidlig venter Santiago, og jeg tror på, at jeg vågner med en nulstillet og frisk krop, der er klar til de sidste kilometer på Camino Francés. Hvis ikke, kan jeg altid bringe 80/20 reglen i anvendelse og skrue helt op for mit indre drive, så bærer det mig også de sidste 9 km til Santiago de Compostela, i en tilstand af frihed, taknemlighed og lyksalighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top