skip to Main Content

En duft af Spaniens flora. Og pilgrimsfødder.

Torres del Rio – Logroño / 27 km / 37.578 skridt

Jeg følges med Jane og Louise ud af Torres del Rio. Jane er uddannet blomsterbinder og ved en masse om floraen vi hver dag passerer. Her gror åbenbart alverdens krydderurter og blomsterarter. Jeg ved absolut intet. Jeg synes bare det hele er pænt og dufter godt. Jeg er dog aldrig afvisende over for at lære nyt, så jeg lytter og stiller spørgsmål til den flora vi støder på. “Ej, er det bøgen der er ved at springe ud der?”, spørger jeg. “Nej, Janni! Det er Elm!”. “Er det der en løgart?”, fortsætter jeg. “Øh nej, det er bare græs…”. Jane, er dog en tålmodig kvinde og deler gerne ud af sin viden. På den måde har jeg i dag stiftet bekendtskab med arter i farver, vi ikke har derhjemme. Jeg husker ikke hvad de hedder. Eller hvordan de ser ud. Men jeg tog et billede af en rosmarin, som vi duftede til. Dén har jeg styr på nu! Senere støder vi på den igen. “Se! Rosmarin!”, udbryder jeg. “Nej, det der er timian”, svarer Jane tørt. Jeg giver op.

Jeg bevæger mig alene videre i høj fart. Mine ben er gode i dag! Vablerne er ømme, men jeg har efterhånden vænnet mig til smerten. Jeg er dog blevet bedre til at huske mine pauser, hvor fødderne luftes og tørres. Når fødderne er fugtige er der større risiko for vabler. Når et hot spot mærkes, stopper jeg med det samme og pakker stedet ind i operationstape. Uanset om det er midt på vejen. Således igen i dag.

Det er en relativ nem rute i dag. Jeg ved ikke om det skyldes de gode ben, at stigningerne vitterligt er mindre stejle eller om kroppen blot er ved at vende sig til det bakkede terræn. Jeg bevæger mig gennem dale og over bakketoppe med vinmarker og små skovområder. Jeg har i dag forladt Navarra regionen og er trådt ind i La Rioja. Det forklarer de mange vinmarker. Her er et rigt fugleliv og de leverer sød musik til mine ører på dagens vandring.

Ankommet til Logroño, hovedstaden i La Rioja, er jeg klar til at bevæge mig videre. Jeg vil dog slå et smut forbi skadestuen, da jeg ikke ved hvornår jeg støder på et lægehus igen. Bekymringen omkring infektionen i hælen, ulmer stadig. På skadestuen er venteværelset fyldt. Det her bliver et heldagsprojekt. Jeg henvender mig ved skranken, og til min store overraskelse er mine fødder igang med at blive tilset, 5 minutter senere. Er der særbehandling til pilgrimme? Eller er det blot en stakkels sygeplejerske eller medicinstuderende, der får alle de opgaver ingen andre gider? Herunder pilgrimsfødder! Uanset, er jeg begejstret for den hurtige betjening, og det blå sygesikringskorts goder. Tilhænger af EU eller ej, så er det kort altså guld værd i sådan en situation.

Manden fortrækker ikke en mine, da han går i gang med at undersøge vablerne. Han står med næsen ned i tæer der ikke har badet i snart 2 døgn, og tilmed har været lukket inde i sko og 2 lag strømper og bevæget sig 50km i den spanske varme. Jeg kan ikke vurdere, om hans udtryksløse ansigt skyldes at han holder vejret, eller om han bare er blevet immun over for vederstyggelige pilgrimstæer. Jeg håber, for ham, at det sidste er det korrekte svar.

Min plan om at fortsætte 10km til næste by, får han dog hurtigt brast. Han griner af min plan, og understreger at Logroño bliver min sidste destination for i dag. Pokkers! Jeg har ellers virkelig gode ben i dag! Jeg ønsker dog ikke at være dumdristig, så jeg adlyder ordrer, og accepterer situationen. Caminoen er der heldigvis også i morgen – og jeg glæder mig til at komme ud i naturen igen. Ud af byen. Ud over bakkerne. Ud i mit rette element.

Ps. Min forfængelighed er én strømpe fra, at være en saga blot.

This Post Has 2 Comments
 1. Kære Janni

  Hvor er dine historier inspirerende og fantastisk!
  Vi vil elske at dele dem med vores læsere på Psykologi Universet. Vi har mere end 250.000 læsere hver måned, som vil få glæde af dine historier.

  Hvad siger du til det?

  Kærligst
  Anja Nielsen
  Webmanager
  Psykologi Universet by Mette Holm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top